Džemidžić: Stručna komisija nije dostavila kompletan izvještaj po pitanju obavljenih razgovora

Zakazana nova sjednica IO NSBiH

Džemidžić: Stručna komisija nije dostavila kompletan izvještaj po pitanju obavljenih razgovora

E. Čaušević

Danas je održana sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj nisu donesene neke značajne odluke.

U centru pažnje je biranje novog selektora, ali to će se najvjerovatnije desiti na sjednici koja će biti održana 28. decembra.

Nakon današnje sjednice prisutnim medijima obratio se generalni sekretar NSBiH, Adnan Džemidžić, koji je odgovorio na nekoliko pitanja.

"Upravo je završena sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj nije bilo razmatrano niti je donijeta bilo kakva odluka. Stručna komisija nije dostavila kompletan izvještaj po pitanju obavljenih razgovora. Naravno, IO je zakazao i narednu sjednicu, vidjet ćemo u kojem vremenskom periodu, kada bude završen konačan izvještaj Stručne komisije onda će IO moći da raspravlja o dostavljenim imenima kandidata.

"Tačnu informaciju možemo objaviti u javnosti kada bude definitivno određen datum, vrijeme i mjesto i sigurno da će javnost biti blagovremeno informisana".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Redovna sjednica IO na kojoj su usvojeni izvještaji Komiteta za sudije i Disciplinske komisije NSBiH. Razgovarano je o svakodnevnim temama, usvojeni su izvještaji U21 i A ženske selekcije. Ostale tačke dnevnog reda su manje više ono što se svaki puta razgovara na sjednicama IO i ništa ostalo nije bilo osim one redovne procedure koja je maloprije završena na sjednici".

"Upravo iz tih praktičnih razloga očekujemo taj njihov konačni izvještaj niti jedan niti drugi nisu bili prisutni i oni će dostaviti u pisanoj formi svoj izvještaj. Naravno, ukoliko procijeni IO da moraju biti prisutni sigurno da će biti tu. Sigurno je da će uraditi izvještaj u veoma skorom roku i poslati ga na vrijeme IO. Izvještaj danas nije dostavljen i nije mogao biti ni razmatran. Niti jedno ime nije bilo pomenuto što se tiče izbora selektora".

Top Komentari

Probisvjet
Mrš ćoro!
5 2
user1605368976
Mafija!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti