Dženan Bureković na meti kluba s Koševa
Zeničanin je na meti kluba s Koševa, a bordo tim ga vidi kao adekvatnu zamjenu za Selmira Pidru

Vide ga kao adekvatnu zamjenu za Selmira Pidru

Dženan Bureković na meti kluba s Koševa · Saznajemo

D. Kurbegović

Fudbalski klub Sarajevo imenovao je novog šefa stručnog štaba, koji će zajedno sa svojim pomoćnicima pokušati u narednoj sezoni vratiti bordo klub na pravi kolosijek, odnosno da će biti konkurentni za sami vrh tabele što nije bio slučaj u prošloj sezoni.

Sigurno da sportski segment ekipe kojima komanduju Emir Hadžić, te sada i šef struke Feđa Dudić čeka mnogo obaveza i posla oko sklapanja ekipe za narednu sezonu.

 Jedna od pozicija u ekipi koja će biti na listi prioriteta kada je u pitanju naredni period jeste riješavanje pitanja lijevog bočnog, nakon odlaska Selmira Pidre.

Klub s Koševa na toj poziciji trenutno ima samo mladog Dinu Islamovića, dok je u finišu prošle sezone, te u finalu Kupa tu poziciju igrao i Nihad Mujakić, koji je po vokaciji stoper.

Kako saznajemo bordo klub je zainteresovan za usluge 26-godišnjeg Dženana Burekovića, koji je od kraja marta zvanično slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor s turskim Goztepeom.

Ovaj Zeničanin, koji je osim Goztepea nosio i dresove Ujpesta, Vojvodine, te Čelika u kojem je počeo karijeru, te sa 16 godina debitovao za prvi tim.

Kao jedan od najboljih lijevih bekova Mađarske lige u septembru 2020. godine je iz Ujpesta prešao u Goztepe, za koji je odigrao 32 utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako saznajemo osim Sarajeva još nekoliko klubova iz naše lige, ali i Mađarske zainteresovani su za usluge ovog nogometaša, te ćemo vidjeti ko će biti brži u angažovanju ovog nogometaša.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Honduras
26 godina slobodan igrac dolazi iz Turske,,,puno koševo takvih.
4 0
Hrusta98
Ko god da ga angazuje nece se pokajat jedan od najjacih bekova u Madjarskoj ligi bio bio bi veliko pojacanje za svakog u ovoj nasoj ligi
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi