Dženan Bureković u timu sezone mađarske lige
Bureković iza sebe ima sjajnu sezonu i neće biti iznenađenje ako već u ljetnom prelaznom roku ne potpiše za neki klub iz Liga petice

Bivši igrač Čelika i Vojvodine odigrao sjajnu sezonu

Dženan Bureković u timu sezone mađarske lige

D. Kurbegović

U Mađarskoj je završeno takmičenje u najjačoj diviziji, a novi prvak je ekipa Ferencvaroša, koja je sezonu završila ubjedljivo ispred ostalih ekipa.

Kada su u pitanju igrači s naših prostora, Anel Hadžić i Armin Hodžić su s ekipom MOL Vidi zauzeli drugu poziciju i naredne sezone će igrati u Evropi.

U prošloj sezoni najbolji igrač iz naše zemlje ubjedljivo je bio 23-godišnji lijevi bek Újpesta, Dženan Bureković, koji iza sebe ima sjajnu sezonu.

Ovaj bivši nogometaš Čelika i Vojvodine sjajno se snašao u Mađarskoj, gdje je sa Újpestom već osvojio Kup ove države, te igrao u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

U ovoj sezoni Ujpešt je nesretno u posljednjem kolu ostao bez izlaska u Evropu, ali to nije pokvarilo sjajnu sezonu mladog nogometaša. Dženan Bureković odigrao je 28 utakmica u ligi uz jedan gol i sedam asistencija.

Njegove igre nisu ostale neprimijećene, tako da su najčitanije novine u ovoj zemlji "Nemzeti sport" izabrale Dženana Burekovića u tim sezone mađarske lige.

Ova nagrada svakako da potvrđuje da ovaj lijevi bek iz godine u godinu igra na još većem nivou, a ne treba se iznenaditi ako već u ovom prelaznom roku ne postane član nekog renomiranog kluba iz Liga petice, te uz to dobije i poziv selektora Roberta Prosinečkog u narednom periodu.

Bureković je karijeru počeo u zeničkom Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, a sa 16 godina i 11 mjeseci drugi je najmlađi igrač u historiji Čelika, iza Elvira Bolića, koji je debitovao za seniorsku ekipu kluba s Bilinog polja.

Prije tri sezone potpisao je ugovor s Vojvodinom, a od februara 2018. godine član je mađarskog Újpesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi