Dženan Delić: Primarni cilj NK Mladost Brijesnica poboljšanje infrastrukture na stadionu
Uprava ekipe Mladosti odlučila je fokus staviti na uređivanje infrastrukture stadiona.

U toku radovi na stadionu

Dženan Delić: Primarni cilj NK Mladost Brijesnica poboljšanje infrastrukture na stadionu

E. Oštraković

Nakon odigranog jesenjeg dijela sezone u Prvoj ligi TK, Mladost iz Brijesnice se nalazi na sredini tabele, sa solidnim učinkom.

Ipak rezultati ove sezone nisu u primarnom fokusu Uprave ove ekipe. Prvi dio sezone poslužio je da se ispita snaga ove ekipe te koliko ovaj tim može.

"Prema dosadašnjim informacijama koje imam, ekipa ostaje na okupu, a biti će i nekoliko pojačanja. Ipak fokus smo sada stavili na infrastrukturu našeg stadiona. Trenutno smo u procesu renoviranja svlačionica. Također u planu su da se rade još neke stvari oko stadiona, tako da rezultat u ovoj sezoni nije u primarnom cilju. Do kraja sezone želimo izboriti opstanak u ligi, a naredne sezone pokušati ćemo uraditi nešto više", rekao je sekretar kluba, Dženan Delić.

Ono što nije baš uobičajeno za niže rangove nađeg nogometa jeste jako dobar marketing kluba, ali odlučili su se upravo na taj potez u ekipi Mladosti i čini se da nisu pogriješili.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

"U toku je prodaja članskih i sezonskih karata, a nakon samo deset dana prodaje, čak 300 karata je prodano. Također krenuli smo u izradu određenih rekvizita našeg kluba za kojima je veoma velika potražnja. Također ubrzo će naši igrači posjetiti učenike dvije osnovne škole u Brijesnici kojima će biti podijeljene besplatne članske karte. Na kraju se želim zahvaliti navijačima koji su prepoznali naš rad i trud, te im obećavamo da ćemo dati sve od sebe da klub podignemo na veći nivo", zavrđio je Delić.

Nakon odigrane prve polusezone Mladost se na tabeli nalazi na desetom mjestu sa osvojenih devetnaest bodova, a drugi dio sezone otvara na gostovanju kod ekipe Poleta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi