Fudbaler Reala u svoj klub doveo bivšeg igrača Sarajeva

Postavljen na trenersku poziciju

Fudbaler Reala u svoj klub doveo bivšeg igrača Sarajeva

A. Čaušević

Otkako je preuzeo brigu o Zvijezdi 09 Luka Jović je napravio prvi konkretan potez.

Mladi fudbaler Real Madrida je za novog trenera Zvijezde 09 postavio Dženana Hošića, nekadašnjeg igrača FK Sarajevo.

Hošić je istakao da mu je zadovoljstvo što je došao na klubu člana Prve lige RS i da su se ambicije poklopile.

"Drago mi je što sam predstavljen za novog šefa stručnog štaba Zvijezde 09 iz više razloga. Prvi razlog je taj što klub ima tradiciju igranja Premijer lige, klub koji ima dobar i kvalitetan omladinski pogon. Drugi razlog mog dolaska je što klub ima visoke ambice za povratak u Premijer ligu. Na kraju, ambicije moje kao mladog trenera i uprave kluba na čelu sa Lukom Jovićem poklapaju se", istakao je Hošić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Hošić je posljednji angažman imao proljetos kada je vodio GOŠK, ali ta avantura je bila kratkog daha pošto je trajala svega pet utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti