Štilić zabrinuo Bašića, pohvale otišle Šehiću

Plavi minimalno slavili

Štilić zabrinuo Bašića, pohvale otišle Šehiću

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Željezničar je savladao 1:0 ekipu Zvijezde 09. Plavi su slavili pogotkom Nedima Mekića, ali mogla je pobjeda biti i uvjerljviija.

Svoje viđenje meča dao je trener Nermin Bašić.

"Gosti su došli da se nadigravaju, imaju neke ideje, zaista su lijepo izgledali. Sve pohvale, nadam se da će se što prije uigrati. Sa druge strane, mi smo odigrali dobro, kontrolisali loptu, trebali smo ranije riješiti utakmicu.

Zaslužena naša pobjeda, dobro odigrana utakmica i svi su momci dali maksimum. Raduje me što je Šabić dobio priliku, to je naš cilj, Omladinski pogon radi ozbiljne. Ovo je bio jedan signal djeci da se trude i bore, te da će svi dobiti šansu. Čestitam svojim igračima na izvedbi, nadam se će ovo biti podstrek da budemo u kontinuitetu dobri", rekao je Bašić.

Da li sada slijedi lakši raspored?

"Prvo da registrujemo dva nova igrača. Teško je reći da li su lakše utakmice. Vidjet ćemo kako će biti protiv Igmana, biće teška, muška utakmica. Želimo kontinuitet, vidjet ćemo.

Oglasi

U novembru će nam dobro doći reprezentativna pauza, imamo puno igrača koji nisu prošli pripreme. To je proces, to uvijek govorim. Trebamo momke vratiti u život, mislim da smo na teškom, dobrom putu... Treba na terenu pokazati više, manje pričati".

Štilić je zamijenjen na poluvremenu?

"Opet mu je stradalo koljeno, zamolio sam ga da izdrži do poluvremena. Težak je teren, on je bio out dva mjesec. Nadam se da nije neka ruptura, neko istegnuće. Ne izgleda baš dobro".

Problemi u realizaciji?

"Naši 'wingeri' nisu u formi. Svjesni su toga, moramo to dobiti. Nadam se da ćemo sa Boljevićem to dobiti, da može riješiti utakmicu. On će povući jednog, dvojicu, trojicu... Radimo na svim igračima. Patimo se, vidimo to. Bili smo mirni, imamo glavu i rep, nedostaje nam gol.

Oglasi

Hvala navijačima, nekada ne zaslužujemo podršku, ali ovdje nisu navijači rezultata već Želje. Znam da ljudi pate, znam da ništa nije zlonamjerno ko god nešto kaže. Moramo se truditi da ove ljude razveselimo".

Šehić se vratio nakon velike pauze.

"Šeha u jednom momentu nije bio ni za trening, ali nikada nije došao nezadovoljan. Kazao je 'šefe, kako vi kažete'. Zato sam ga želio nagraditi, on je realan momak. Odigrao je solidnu utakmicu, čestitam mu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva nova igrača kada će biti registrovani?

"Uigravali smo, klub se trudi da to riješi", dodao je Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Tanki smo do bola.
1 0
user1675926959
Klub je nesposoban da registruje igrače koji su potpisali prije mjesec dva !!!!Napolje nesposobna upravo !!!!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi