Dženis Beganović na pragu novog kluba

Uskoro potpisuje ugovor

Dženis Beganović na pragu novog kluba · Saznajemo

S. Mlaćo

Dženis Beganović u zimskom prelaznom roku napustio je FK Željezničar. Ovaj 21-godišnji napadač nije se naigrao u proteklom periodu, te je njegov odlazak sa Grbavice bio neminovan.

Iako je imao važeći ugovor do ljeta 2018. godine, Beganović je odlučio ranije napustiti Plave, a odmah se povezivao za zeničkim Čelikom, koji se želi pojačati kako bi izborio opstanak u drugom dijelu sezone BH Telecom Premijer lige.

Do toga prema svemu sudeći neće doći, s obzirom da se Beganović nalazi u Armeniji, gdje vodi pregovore sa FC Shirak, tim iz samog vrha Premier lige te zemlje.

Kako saznaje SportSport.ba, pregovori su u završnoj fazi i vjerovatno će u narednim danima Beganović postati član Shiraka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Shirak je ostao u lošem sjećanju navijačima Zrinjskog s obzirom da je ovaj tim izborio plasman u drugo pretkolo Europske lige izbacivši upravo Plemiće iz Mostara 2015. godine. Armenci su tada prošli dalje ukupnim rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi