Dženis Burnić otpisan u Borussiji
Talentovani fudbaler ne dobija šansu u prvom timu pa ga je Borussija odlučila pustiti već u januaru (Foto: EPA)

Ne računaju na njega

Dženis Burnić otpisan u Borussiji

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dženis Burnić (20) otpisan je u ekipi Borussije iz Dortmunda.

Talentovani 20-godišnjak nije se ove sezone uspio izboriti za status u prvom timu Milionera, te je igrao u drugom timu koji se takmiči u Regionalnoj ligi.

Međutim, na njega trener Lucien Favre ne računa. Dobit će odriješene ruke u izboru nove sredine već u januaru, pa će Burnić morati da potraži novi klub.

Burniću se predviđala velika karijera. Za prvi tim je debitovao sa 18 godina u duelu protiv Herthe 2016. godine. Kako nije dobivao previše šanse, odlučio se otići u Stuttgart gdje je na početku bio standardan član tima, ali se potom izgubio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Proteklog ljeta se vratio u Dortmund. Ipak, kod Luciena Favrea se nije naigrao, pa će morati da napusti klub i sreću će potražiti negdje drugo.

Burnić je prošao sve omladinske selekcije Njemačke, ali bi u budućnosti mogao nastupati za BiH.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi