Sve je spremno za veliki transfer Christiana Pulišića
Američki fudbaler već nekoliko sezona igra na visokom nivou u dresu Borussije i takvi nastupi su naravno privukli veliku pažnju (Foto: EPA)

Prelazi u Chelsea

Sve je spremno za veliki transfer Christiana Pulišića

M. Šljivak

Christian Pulišić, 20-godišnji fudbaler Borussije iz Dortmunda, nalazi se pred velikim transferom.

Kako navode engleski mediji, reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država postat će novi član londonskog Chelseaja.

Borussia i Chelsea su već dogovorili posao. Mladi Amerikanac će Plavce koštati 50 miliona eura, ali će u Dortmundu ostati do kraja sezone, te će se timu sa Stamford Bridgea pridružiti narednog ljeta.

Za Pulišića je vladao veliki interes, posebno od strane timova iz Engleske. Chelsea je imao ogromnu konkurenciju u Arsenalu, Liverpoolu i Manchester Unitedu, ali su na kraju oni odnijeli ponudu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će sjajni 20-godišnjak od narednog ljeta vjerovatno obući dres Chelseaja, koji će u njemu sasvim sigurno imati veliko pojačanje.

Ove sezone je Pulišić u dresu Borussije odigrao ukupno 18 utakmica, a postigao je tri gola uz četiri asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi