"Rudar ima nekih problema u klubu, ali to nas ne smije opustiti ni u jednom trenutku"

Tuzlaci optimični pred nedeljni duel

"Rudar ima nekih problema u klubu, ali to nas ne smije opustiti ni u jednom trenutku"

Emir Dindić

Nakon odlične utakmice u okviru Kupa Bosne i Hercegovine gdje su fudbaleri Tuzla Citya izbacili iz daljeg toka takmičenja ekipu Borca iz Banja Luke, u odličnom raspoloženju dočekuju u nedelju ekipu Rudara iz Prijedora. 

Tim povodom u prostorijama kluba iz Simin Hana organizovana je press-konferencija a prisutnim novinarima obratili su se trener u stručnom štabu Dženis Čosić i vezni fudbaler Mirzad Mehanović.

"Ekipa Rudara u posljednje vrijeme ima nekih organizacijskih problema, međutim to nas ne smije da opusti ni u jednom trenutku. Međutim, bez obzira na sve probleme, oni su pokazali u zadnjim utakmicama, da imaju ozbiljan roster fudbalera. Sigurno je da će nam najveći problem praviti njihova odbrana, dok su jako opasni u napadu gdje imaju jako dobre individualce. Pokazali smo i u prethodnim utakmicama da imamo i timskog duha, zajedništva, te da nas to također krasi. U ovoj utakmici nećemo moći da računamo na kartoniranog Krpića, te Gavrića koji je zaradio devet kopči u prethodnom susretu. Sigurno da pobjeda protiv Rudara bi nam dala podstreka, jer u nastavku prvenstva očekuje nas paklen raspored.", rekao je Ćosić.

Sjajni veznjak Tuzla Citya Mirzad Mehanović istakao je da ih samo zanimaju nova tri boda na njihovom kontu.

"Sjajno smo igrali u prethodnim utakmicama, radili smo dobro što nas je nagradilo dobrim rezultatima. Očekujem da tri boda ostanu na Tušnju", rekao je Mehanović te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče moje forme zadovoljan sam, ali još bitnije je da ekipa igra dobro i da u ovoj utakmici pobjedimo na Tušnju".

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Citya i Rudara iz Prijedora na rasporedu je u nedelju sa početkom u 15:00 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
S obzirom tko sudi ne smiju se opustiti koliko god da je Rudar slab.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi