Sijamija debitovao u Premijer ligi, pa stigao poziv selektora: "Dani iz snova..."
Sijamija (crveni dres) je prve minute dobio u susretu protiv Olimpika

Velika nada Veleža i bh. nogometa

Sijamija debitovao u Premijer ligi, pa stigao poziv selektora: "Dani iz snova..."

S. Mlaćo

Velež je subotu savladao Olimpik 2:0, te pokazao da se nalazi u veoma dobroj formi, što pokazuje i tabela.

Rođeni su tako potvrdili tri boda iz Tuzle svojena protiv Tuzle City, a zatim prekinuli neugodnu tradiciju protiv Sarajlija. Feđa Dudić, šef struke Veleža,  je u tom meču odlučio šansu dati i junioru Dževadu Sijamiji.

Sijamija je dobio par minuta i tako upisao debi u Premijer ligi ove sezone, a nakon toga saznao nove lijepe vijesti. Dobio je i poziv selektora juniorske reprezentacije naše zemlje Slavena Muse za prijateljski duel sa Bahreinom, na čemu mu je klub i čestitao putem zvanične stranice.

Susret se igra 17.12, a Sijamija je velika nada Rođenih i bh. nogometa. Za juniore Veleža je ove sezone je postigao pet golova, a za seniore je do sada nastupao u Kupu BiH protiv Dizdaruše.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 18-godišnjak ponikao je u NK Sport Prevent Bugojno, sjajnom organizovano kolektivu koji napreduje iz godine u godinu, a zatim se u neštoj starijoj kategoriji okušao u NK Iskra. Sa Jaklića je stigao u Mostar i nastavio se razvijati.

"U kratkom vremenskom periodu su mi se ostvarili dani iz snova. Presretan sam zbog debija i poziva za reprezentaciju, znao sam da će se moj trud i rad isplatiti. Želim se zahvaliti svim trenerima koji su mi davali podršku i naravno šefu Feđi Dudiću na ukazanom povjerenju", kazao je Sijamija za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Samo radi ROĐENI i trud će se isplatiti.
6 2
user1583752673
Sretno Bugojanac nas
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti