Džidić: Liga će biti neizvjesna, potreban nam je još jedan napadač

Šef struke NK Novi Travnik

Džidić: Liga će biti neizvjesna, potreban nam je još jedan napadač

Samir Mlaćo

Do početka nove sezone u Prvoj ligi FBiH ostalo je još deset dana. Nogometaši Novog Travnika spremni dočekuju izazove koji ih očekuje, a optimista je i šef struke Jasmin Džidić. 

"Zadovoljan sam kako su igrači radili i kako su se odnosili prema treninzima. Mogu biti zadovoljan i prikazanim u prijateljskim utakmicama s obzirom da smo vidjeli ono što smo i htjeli. One stvari koje su možda problem, ali i one dobre", priča Džidić za SportSport.ba.

Novi Travnik je u ljetnom prelaznom roku doveo par pojačanja, a Džidić se nada i novom imenu u vrhu napadu.

"Igračkom kadrom sam zadovoljan, doveli smo pojačanja koja smo trebali na deficitiranim pozicijama. Tragamo još za jednim centralnim napadačem, pa ćemo vidjeti".

Svjestan je da će liga biti veoma neizvjesna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Liga je kvalitetna. Možete vidjeti su da su sve ekipe pojačale, neke su doživjele potpuni remont. Dosta će biti ujednačena sezona, za vrh će se boriti Olimpik i Velež, uz njih ne vidim treću ekipu. Sigurno da će biti neizvjesno u borbi za opstanak s obzirom da će iz lige ispasti 4 ili 5 klubova", dodao je Džidić, stručnjak koji vrlo dobro poznaje stanje u bh. nogometu, te ga mnogi vide kao jednu od glavnih uzdanica federalnog prvoligaša iz Novog Travnika.

Novi Travnik će sezonu otvoriti gostovanjem kod Slavena iz Živinica, a Džidić na tom meču neće moći da računa na E. Buljubašića i M. Skopljaka koji su u baražu za Prvu ligu protiv FK Budućnost zaradili isključenja. Generalku će ovaj tim odigrati u subotu protiv niželigaša Vlašića iz Turbeta.

Top Komentari

Gari Garinča
Druga liga Zapad.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti