Džubur: Teren je jedino mjerilo rezultata

Željezničar želi nastavak sezone

Džubur: Teren je jedino mjerilo rezultata · Intervju

A. Čaušević

Željezničar je do prekida prvenstva bio u trci za dva trofeja. Plavi su drugi na premijerligaškoj tabeli, dok je izboren i plasman u polufinale Kupa BiH.  

Predsjednik FK Željezničar, Admir Džubur, je u razgovoru za SportSport.ba je između ostalog kazao kako je klub s Grbavice za nastavak sezone, te da ne vjeruje da trenutno ima opstrukcija.

Koji je zvaničan stav FK Željezničar po pitanju nastavka ili prekida sezone?

Zvaničan stav Željezničara je da želimo nastaviti sezonu. Polako se stvaraju preduslovi za to. Opet sve zavisi od odluke Civilnih štabova i vlasti.

Da li se Željezničar sprema za nastavak i ima li spreman plan za takav scenarij?

Unutar administrativnog sektora se pripremamo za nastavak i ukoliko vlast da dozvolu spremni ćemo dočekati nastavak sezone.

Je li Željezničar u međuvremenu kontaktirao ostale klubove iz Premijer lige?

"Zvaničnog kontakta nije bilo osim na video konferencijama u organizaciji NFSBiH.

Željezničar je u igri na dva fronta. Da li bi mu bila nanijeta najveća šteta prekidom sezone?

"Kad se gleda tabela evidentno je da bi Željezničar bio u najnepovoljnijem položaju. Sve zavisi od odluke vlasti. Ukoliko oni kažu da se može igrati. Željezničar će sve raditi u koordinaciji sa Savezom."

Postoje li opstrukcije od pojedinih klubova da se ne završi sezona?

"Ne vjerujem da ijedan sportski radnik opstruiše nastavak sezone. Svako ko je u sportu i ko se bavi sportom želi da se stvari završavaju na terenu."

Da li bi Željezničar pristao na igranje završnice Kupa BiH na neutralnom terenu?

"Postupit ćemo kako se klubovi dogovore. Želja nam je da se Kup odigra, dogovorit ćemo se. Ne bježimo od dogovora i ne bismo imali ništa protiv igranja na neutralnom terenu."

Očekujete li uskoro finansijku pomoć od NFSBiH?

"Imamo informacije iz medija o pomoći FIFA i UEFA, ali još nismo detaljno razgovorali na tu temu. U narednom periodu će se više znati. Svi smo zainteresovani da finansijska pomoć dođe što brže."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko je zapravo važno za bh. fudbal da se sezona završi na terenu, a ne za zelenim stolom?

"Važno je iz sportskog segmenta, jer svaki drugi završetak nosi druge priče. Najbolje je da se završi na zelenom terenu što bismo svi i željeli. Za četiri, pet godina bi se pričalo da je sve bilo regularno. Zeleni teren je mjerilo za rezultate."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armija
Isplati plate igracima, pa onda pricaj
1 4
Zeleni_zub
Bogami i u Želje mlitav stav. Ne bi ni njima bilo mrsko da se ranije završi sezona da se uštedi koja para.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije