Pitao trenera Newcastlea šta misli o broju pogubljenih osoba u S. Arabiji, on ga zbunjeno gledao

Pokušao sve povezati s vlasnicima kluba, ali...

Pitao trenera Newcastlea šta misli o broju pogubljenih osoba u S. Arabiji, on ga zbunjeno gledao

E. Čaušević

Fudbaleri Newcastlea poraženi su jučer na Stamford Bridgeu od Chelseaja sa minimalni 1:0.

Porazom od Plavaca prekinut je niz Newcastlea od devet mečeva bez poraza, a bez jednog boda Svrake su ostale u posljednjim minutama kada je Kai Havertz zabio jedini pogodak na utakmici.

Nakon meča održana je i press konferencija, a u centru pažnje našao se trener gostujuće ekipe Eddie Howe zbog interesantnog pitanja jednog od novinara.

Poznato je da su novi vlasnici Newcastlea bogataši iz Saudijske Arabije, a jedan novinar sve to povezao je sa rigoroznim zakonima u toj zemlji i potom je pitao Howea šta misli o tome da je za vikend pogubljena 81 osoba u Saudijskoj Arabiji.

Trener Newcastlea je bio totalno zbunjen pitanjem kojeg je postavio jedan od novinara, te nije znao šta mu je poenta svega toga, ali je odlučio da mu ipak koliko-toliko odgovori na to.

"Ovdje sam da vodim fudbalski tim i budem im trener. Svjestan sam šta se dešava širom svijeta, ali moj fokus pokušavam da stavim samo na svoju ekipu i fudbal, te da pokušamo osvojiti dovoljno bodova i ostati u ligi. To je to što imam da vam kažem", rekao je Howe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vlast u Saudijskoj Arabiji potvrdila je prije nekoliko dana da su pogubljene 81 osobe zbog raznih zločina i prekršaja koje su napravile. To je rekord što se tiče broja pogubljenih osoba u jednom danu u Saudijskoj Arabiji.

Novinar na press konferenciji je pokušao sve to da poveže i s Newcastleom s obzirom da vlasnici ovog kluba dolaze upravo iz Saudijske Arabije, ali očito da je pogrešnoj osobi postavio to pitanje.

Top Komentari

VelikiMislilac
Kada bi meni kojim slicajem postavili isto pitanje, odgovorio bih da o tome mislim sve najljepse. Naime, sta da radis sa covjekom koji je silovao zenu, sta da radis sa covjekom koji je ubio drugog covjeka itd... kako kazniti nekog zlocinca koji ugrozava zivote drugih ljudi. Da ga, mozda smjestimo u zatvor , hranimo i pazimo da mu ne bi slucajno ugrozio neko pravo. Jel treba da hiljade ljudi strada zbog jednog zlikovca. Smaknut i miran si. Kada postavljas ovako kompleksno pitanje onda treba da ga obrazlozis do kraja i objasnis zasto je pogubljeno tih 81 ljudi. Zdravo
4 1
MaDaj
Kako bih volio da tipu pukne film pa da im kaže “zar mi koji smo silovali i ubijali ljude sirom svijeta proteklih 400 godina imamo pravo da nekome nešto kazemo” … a novinar je dno dna. Došao tip na sportsku presku da postavlja “gotcha” pitanja covijeku koji nema nikakve povezanosti sa situacijom!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi