Eden Hazard stiže danas, ali Real tek sprema šlag na tortu
Kraljevi su odlučili da poruše sve moguće rekorde u ovom prelaznom roku i za sada su doveli spektakularna pojačanja (Foto: EPA)

Zidane kreće po Mbappea

Eden Hazard stiže danas, ali Real tek sprema šlag na tortu

M. Šljivak

Madridski Real napravio je već nekoliko fantastičnih poslova.

Od naredne sezone dres Kraljeva će nositi Eder Militao, Ferland Mendy, Luka Jović i Eden Hazard, koji u klub stiže danas.

Međutim, na velikim pojačanjima kraljevski klub neće stati i velika je mogućnost da ćemo u dresu ovog kluba gledati još jedno veliko ime.

Mundo Deportivo tvrdi kako će nakon potpisa Hazarda madridski velikan žestoko krenuti po zvijezdu PSG-a Kyliana Mbappea i da će svim silama krenuti kako bi završili transfer.

Zinedine Zidane je po navodima ovog lista preuzeo ovaj posao na sebe. Pokušat će da angažuje 20-godišnjeg napadača, koji ne krije da mu je želja zaigrati u Realu.

Ipak, ponuda za Mbappea PSG-u će morati da bude ogromna. Moguće je čak i da će Real porušiti rekord najvećeg transfera svih vremena koji iznosi 222 miliona eura, a koliko je PSG platio Barceloni za Neymara.

Šta je Kylian Mbappe rekao o transferu u Real Madrid?

Francuski mediji već danima pišu kako je Mbappe veoma nezadovoljan u Parizu i da ima namjeru da ovog ljeta da pojača Real Madrid.

Navodno, sve je spremno za veliki transfer, ali Mbappe nije želio govoriti o tome.

"Nije sad vrijeme da pričam o Real Madridu" rekao je kratko Mbappe i dodao je:

"Uvijek me pitate iste stvari, ali sad stvarno nije pravi trenutak za to", dodao je francuski fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mbappe iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu. Bio je prvo ime Parižana i do samog kraja sezone se borio za Zlatnu kopačku, koja je na kraju ipak otišla u ruke Lionela Messija.

Odigrao je Mbappe ukupno 43 utakmice u dresu PSG-a. Postigao je sjajnih 39 golova i upisao je 17 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Dobar si Zizu nema sta, ali opet si okreuzen najboljim igracima i kada sve osvojis opet tebe u zvijezde dizu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi