Eder napustio Inter i otišao u Kinu

Pojačao ekipu Jiangsu Suninga

Eder napustio Inter i otišao u Kinu · Zvanično

Brazilski fudbaler sa italijanskim pasošem Eder napustio je Inter i otišao u Kinu.

Eder (31) će fudbalski hljeb nastaviti zarađivati u kineskom superligašu Jiangsu Suningu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor i trebao bi za to vrijeme zaraditi čak 27 miliona eura. Inter bi od njegovog transfera trebao zaraditi oko šest miliona eura.

Podsjetimo, radi se o fudbaleru koji je tokom karijere promijenio brojne klubove, a osim Intera između ostalog je igrao i za Empoli, Cesenu i Sampdoriju.

U dresu reprezentacije je upisao 26 nastupa te je za to vrijeme postigao šest golova.

Inače, zanimljivo je da Inter i kineska ekipa u koju je prešao Eder imaju iste vlasnike.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi