Progovorio čovjek kojeg je Messi ponizio protiv Bayerna: "Biti Messi je vrlo teško"

Sarabia se oglasio

Progovorio čovjek kojeg je Messi ponizio protiv Bayerna: "Biti Messi je vrlo teško"

E. Čaušević

Quique Setien je na kraju prošle sezone dobio otkaz nakon što je Barcelona doživjela katastrofu u Ligi prvaka.

Barcelona je tada u četvrtfinalu doživjela debakl od Bayerna koji ih je pobijedio sa 8:2, a ubrzo nakon ove utakmice Setien je dobio otkaz na mjesto trenera Barce.

S njim u stručnom štabu bio je i Eder Sarabia koji je trenutno trener Andore, ali se oni nisu proslavili. Setien i pomoćnici nisu uspjeli da pokažu autoritet u svlačionici Barcelone i to ih je na kraju itekako koštalo.

Svi pamte trenutak s meča protiv Bayerna kada su Sarabia i Setien pokušali nešto da objasne Messiju, ali on je bio bijesan i uopšte ih nije želio slušati i samo ih je ignorisao. Mnogima je to zasmetalo i poručili su da se Messi je smije tako ponašati prema treneru i njegovom pomoćniku bez obzira na sve, te da ih je baš ponizio na taj način.

Nakon nekoliko mjeseci o tome je govorio Sarabia koji je priznao da Setien i on nisu uspjeli da izvuku ono najbolje iz Messija i da nisu imali baš dobar odnos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nismo uspjeli izvući ono najbolje iz Messija, hemija s njim nije bila onakva kakvu smo željeli imati. Biti Leo vrlo je teško, ti si najbolji igrač svih vremena, vrlo si poznat i ne možeš izaći normalno na ulicu. Sve to stvara mentalni umor", kaže Sarabia i dodaje.

"Barcelona nije bila ekipa koja je spremna za suočavanje s važnim izazovima. Bio sam bespomoćan. Ipak, sve što mi se dogodilo u Barceloni učinilo me boljim, uključujući poraz od Bayerna od 8:2".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi