Rivaldo o Messiju i Ronaldu: Vrijeme uzima danak i u fudbalu
FOTO - EPA

Rivaldo o Messiju i Ronaldu: Vrijeme uzima danak i u fudbalu

Adnan Beganović

Nakon mnogo vremena u četvrtfinalu Lige prvaka neće igrati Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, odnosno ekipe za koje nastupaju ova dva fudbalera.

Upravo o tome za inostrane medije je govorio i nekada sjajni brazilski fudbaler Rivaldo, koji smatra da vrijeme uzima danak i u fudbalu.

"Kao i svugdje u životu, vrijeme uzima svoj danak i u fudbalu, a činjenica da ni Ronaldo ni Messi neće biti u četvrtfinalu Lige prvaka od 2005. potvrđuje da talent nijednog igrača nije besmrtan. Budući da su obojica sada u 30-ima, bit će im teže igrati presudnu ulogu jednako često kao i prije", rekao je Rivaldo.

Nekada sjajni brazilski fudbaler zatim je pohvalio napadača Borussije, Erlinga Haalanda.

"Ali to također znači da se mladi talenti počinju pojavljivati na naslovnicama i moram istaknuti Erlinga Hallanda, koji je ove sezone dobro igrao za Borussiju. U bliskoj budućnosti definitivno će postati kandidat za Zlatnu loptu .Isto se može reći i za Kyliana Mbappea, koji je gotovo sam pobijedio Barcelonu, pokazavši nevjerojatan učinak na Camp Nouu. U revanšu je bio skromniji, ali siguran sam da će se njegova snaga ponovno osjetiti u posljednjim fazama takmičenja”, zaključio je Rivaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti