EDF: Džeko mora da bude lider, a stvari koje se dese u svlačionici moraju tu i ostati
Trener Rome ljut je zbog poraza od SPAL-a, ali brani igrače od kritika i nada se da će oni s malo više dosljednosti igrati u narednim mečevima

Trener Rome pred duel s CSKA

EDF: Džeko mora da bude lider, a stvari koje se dese u svlačionici moraju tu i ostati

E. Škorić

Trener Rome Eusebio Di Francesco je priznao kako ga muči Romina nedosljednost i kako je njegova ekipa bez karaktera, ali također su ga zabrinule kritike na račun igrača.

Romin niz od četiri pobjede je završen nakon poraza od SPAL-a (0:2), a njegov tim već sutra dočekuje CSKA Moskvu u okviru Lige prvaka.

"Stvari koje se dese u svlačionici ostaju u svlačionici. Razlozi za naše pobjede i poraze? Mislim da je naša nedosljednost najveći problem. Želimo da igramo sa dosta drčnosti, ali danas moram reći da smo imali nevjerovatno loše drugo poluvrijeme protiv SPAL-a. Nismo mogli pobijediti SPAL i to se vidjelo, ali nismo se mogli oporaviti nakon dosuđenog penala za njih. Čitav tim mora da se popravi, pogotovo karakterno", rekao je Di Francesco, pa je dodao:

"Moramo raditi jako i moramo napredovati da bismo ispunili svoje želje. U poređenju s Plzenom, CSKA je veoma tehnički potkovan tim. Govorimo o mladom timu koji ima puno kvaliteta. CSKA često mijenja svoj način igre i zaista ne znam sa kojim načinom igre ćemo se susresti sutra. Mislim da De Rossi, Kolarov i Schick će se vratiit, ali vidjet ćemo sutra".

Smetaju mu kritike na račun igrača Rome...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne želim da pričam o pojedincima, ali moramo raditi svi dobro raditi za tim. Džeko? Mora da bude naš lider, a podrška navijača nam je svakako dobro došla", istakao je EDF.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Dzeko je igrao priljateljsku pa Ligu nacija, mozda treba trener nekada ga i odmoriti njemu je ipak 32 nije konj, mogao je komotno Shik ,Under i Klajver igrati tu utakmicu..i onak su zeljni dokazivanja a et...I u Juvntusu se osjetio umor od Lige n. kod igraca i vidjeo se rezultat odmah ovi izmanjih klubova ne igraju za nacijonalne timove bar vecina.
7 4
igepa
vrijeme je da ovaj trener ode on jos nema postave koja mu najbolje igra uvjek nele zamjene i onda trazi da mu dzeko nosi ekipu stvarno je sasav trener
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije