Edin Džeko 28. u izboru za Zlatnu loptu
Edinovo ime našlo se među 30 najboljih fudbalera svijeta po izboru France Footballa što je svakako ogroman uspjeh za kapitena reprezentacije BiH.

France Football odlučio

Edin Džeko 28. u izboru za Zlatnu loptu

M. Šljivak

Napada Rome i reprezentacije BiH Edin Džeko osvojio je 28. mjesto u trci za Zlatnu loptu koju večeras dodjeljuje France Football.

Od ukupno 30 kandidata za Zlatnu loptu, Edin je završio na 28. mjestu sa dva boda, a iza njega su 29. mjesto podijelili Philippe Coutinho i Dries Mertens, koji iznenađujuće nisu imali nijedan bod.

Najbolji igrač svijeta po izboru France Footballa biće poznat za nekoliko sati. Glavni favorit je Cristiano Ronaldo, koji je osvojio i FIFA Zlatnu loptu, a iza njega slijede Lionel Messi i Neymar.

Nagradu od prošle sezone brani Ronaldo, koji bi se večeras mogao izjednačiti po broju nagrada sa Messijem, kojeg je France Football pet puta proglasio najboljim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi