Emotivni Džeko čestitao Dan nezavisnosti: Jedva čekam da te moje oči opet vide...

Kapiten naše nogometne reprezentacije

Emotivni Džeko čestitao Dan nezavisnosti: Jedva čekam da te moje oči opet vide...

S. Mlaćo

Svim Bosancima i Hercegovima čestitku povodom 1. marta Dana nezavisnosti naše zemlje uputio je i kapiten nogometne reprezentancije naše zemlje i član Rome Edin Džeko.

Džeko se oglasio putem zvanične facebook stranice i bio je veoma emotivan.

"Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam:
‼️ Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti.
Ko nije našim ulicama hodao, sa našim ljudima pričao, sa njima se svađao, grlio i ljubio, slušao nase šale, taj kao da nije ni živio.
Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo.
Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i sto imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja. Volim što sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac. Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine!
I danas mislim sve isto, ali uz mali dodatak: Poželio sam te Bosno i Hercegovino i jedva čekam da te moje oči opet vide i da ulicama svoga grada prošetam 🇧🇦
Sretan Dan nezavisnosti, svima koji vole našu Bosnu i Hercegovinu", stoji u objavi.

🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 ⏩ Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam: ‼️ Ko nije bio u Bosni i...

Posted by Edin Džeko on Sunday, February 28, 2021

Top Komentari

malezija
Aferim,pridruzujem se u potpunosti
3 0
DadiG
Svaka čast Edina. Šta bi Zlatan rekao? Igraj fudbal i šuti.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi