Edin Džeko će ponovo zaigrati u dresu Wolfsburga

Njemački klub organizuje revijalnu utakmicu

Edin Džeko će ponovo zaigrati u dresu Wolfsburga

E. Čaušević

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, fudbalskom svijetu predstavio se na sjajan način igrama u Wolfsburgu s kojim je 2009. godine bio prvak Njemačke.

Wolfsburg je te sezone briljirao u Bundeslige i svojim partijama oduševljavao je ljubitelje fudbala, a posebno one u Bosni i Hercegovini. Udarni tandem Wolfsburga bili su Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, a ne treba zaboraviti i nevjerovatnog golgetera Grafitea.

Nekadašnji prvak Njemačke potvrdio je da će 10-11. juna ove godine biti održano ponovno okupljanje nekadašnjih zvijezda Wolfsburga. Planirano je da bude odigrana utakmica između ekipe Wolfsburga iz 1997. godine, te ekipe koja će biti sačinjena od igrača koji su ostavili veliki trag u ovom klubu.

Njemački mediji prenijeli su danas da je Edin Džeko potvrdio da će se pojaviti na ovom okupljanju, te da će ponovo zaigrati u dresu Wolfsburga. S druge strane, prema svemu sudeći na ovom događaju se neće pojaviti Zvjezdan Misimović i Josue zbog drugih obaveza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon više od šest godina navijači Wolfsburga ponovo će imati priliku vidjeti Džeku u dresu ovog kluba. Poznato je da je bh. reprezentativac i dan danas ljubimac ovih navijača koji se nadaju da će se on nekada ponovo vratiti u Wolfsburg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi