Fener radi na velikom pojačanju, a Džeko tvrdi: "On je moj mlađi brat i vrhunski igrač

Turčin na meti Fenera

Fener radi na velikom pojačanju, a Džeko tvrdi: "On je moj mlađi brat i vrhunski igrač

Edmir Škorić

Fenerbahče je sinoć razbio Zimbru sa 5:0 u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige i tako na najbolji način otvorio novu sezonu.

A na fantastičan način je u novu avanturu krenuo i naš Edin Džeko, koji je postigao gol uz dvije asistencije.

"Bila je to važna utakmica. Prvu službenu utakmicu igrali smo pred svojim navijačima. Pobijedili smo. Ostvarili smo odličan rezultat", rekao je Džeko nakon utakmice.

Hvaleći navijače žuto-plavih, 37-godišnji nogometaš je rekao:

“Znam da su navijači pokretački faktor. Igrao sam na mnogim stadionima i atmosferama. Danas me ovo dirnulo. Sretni smo što možemo usrećiti navijače. Zahvaljujem im se. Dat ću sve od sebe za ovaj klub i za naše navijače. Bio je užitak postići gol u prvom susretu. Uvijek je dobro ovako početi".

I na kraju je Edin Džeko upitan o Čengizu Underu, svom nekadašnjem saigraču iz Rome, kojeg Fener namjerava dovesti iz Marseillea.

Oglasi

"Čengiz je moj prijatelj, moj mlađi brat. On je dobar igrač. No, ne mogu da komentarišem transfere, ali sve što mogu reći je da je sjajan igrač", poručio je Edin.

Kako prenose turski mediji, Fenerbahče Marseillu nudi osam miliona eura odštete te još dva miliona eura kroz bonuse za ovog krilnog nogometaša.

Utrčali su na teren i krenuli prema Džeki, a onda je nastala fotografija za pamćenje

Naime, Džeku su sinoć s tribina bodrili supruga Amra, te kćerka Una i sin Dani, te su bili u bojama turskog kluba. Nakon meča Una i Dani su uspjeli doći i na teren, te čestitati svom ocu na sjajnoj partiji.

Zagrljaj Džeke i njegove djece uhvatio je i jedan od fotografa, te je fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama oduševila javnost u Turskoj.

Također, i kamere su snimile Džeku na kraju meča kako pozdravlja navijače, a u s njim su bili Una i Dani.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nekoliko fotografija i storyja na Instagramu objavila je i njegova supruga Amra koja je sinoć bila često u kadru i režisera direktnog prenosa.

Boravak u Istanbulu za porodicu Džeko nije mogao bolje početi i nadati se da će se tako i nastaviti.

Top Komentari

bk123
Majke mi nije moguće 458 članak o Feneru i Dzeki..jest da ga volim al brate smorište više...ohanite malo
2 0
Kazu da je Dzeko prdnuo na terenu za vrijeme utakmice, a vas portal sportsportba nista nije napisao o tome, sram vas bilo ha ha ha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi