Džeko i Sanchez rastužili Mourinha i primakli Inter novom trofeju

Nerazzurri u polufinalu Kupa Italije

Džeko i Sanchez rastužili Mourinha i primakli Inter novom trofeju

Edmir Škorić

Inter je u četvrtfinalu Kupa Italije na Giuseppe Meazzi pobijedio Romu s 2:0.

Nakon poraza od Milana u gradskom derbiju u subotu, nogometaši Intera su odigrali puno bolji meč u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja u Italiji i potpuno zasluženo izborili polufinale.

Samo što je počela utakmica, Edin Džeko je doveo Nerazzurre u vodstvo. Ivan Perišić je centrirao, a bh. reprezentativac zatresao mrežu portugalskog golmana Ruija Patricija.

[twitter]https://twitter.com/FutbolElio/status/1491144017505325058[/twitter]

Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0, a vrijedi istaknuti da je u završnici prvih 45 minuta Bastoni, čini se, teže povrijeđen u timu Intera, pa ga je zamijenio De Vrij.

Gosti iz Rima pokušali su u nastavku malo ofanzivnije krenuti, ali sve njihove nade pale su u vodu u 68. minuti, kada je Alexis Sanchez postigao golčinu za 2:0.

[twitter]https://twitter.com/futbolextranj18/status/1491163417922932737[/twitter]

Inter je zadržao vodstvo i u polufinalu Kupa igrat će protiv pobjednika duela Milan - Lazio koji je na programu sutra navečer na San Siru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Džeke tiče, on je opet odradio sjajan posao, a na terenu je bio do 76. minute, iako su italijanski mediji najavljivali da će početi s klupe, no trener Simone Inzaghi nije želio ništa da prepušta slučaju.

Interu slijede sada jako zahtjevne utakmice, najprije protiv Napolija u gostima u Seriji A, a onda prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Edinnnnnnnnnnnnnnnnn Džekoooooooooo Lupajte minuse , Lupajte prijave ali Edin je MOJ ponos . Iz razloga koliko nas je ispromovirao od Češke, mačkaNje, UK, i evo sada Italije. Bisera Turković je 0 šta je Edin Džeko.... Pišite šta hoćete vjerujte mi ne interesuje me ništa negativno a ..... ima nas i pozitivnih . Pozdrav za normalnu raju
11 2
King_Kenny
...steta sto onako usrase u prosloj utakmici protiv Milana,to je bila mec lopta za titulu,ali jos su u igri na sva tri fronta,plus osvojen superkup...odlicno poslozena ekipa,samo sto je u odbrani opasan propuh.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi