Edin Džeko i Vučica nestali sa terena: Lazio je vladar Rima!

Lazio slavi

Edin Džeko i Vučica nestali sa terena: Lazio je vladar Rima!

Midhat Šljivak

Veliki rimski derbi u 26. kolu italijanske Serije A odigrali su na Olimpicu Lazio i Roma, a na kraju je Lazio slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Veliki rimski derbi u 26. kolu italijanske Serije A odigrali su na Olimpicu Lazio i Roma, a na kraju je Lazio slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Ekipa Simonea Inzaghija je od početka bila bolji tim, a takvu igru su krunisali golom za vodstvo od 1:0 u 12. minuti. Felipe Caicedo je pogodio za prednost "domaćeg" tima.

Kontrolisali su domaći bez većih problema utakmicu u prvom poluvremenu. Jedino što vrijedi izdvojiti je pokušaj Edina Džeke kojeg je Strakosha zaustavio i na odmor se otišlo vodstvom Nebeskoplavih od 1:0.

Nastavak donosi dobrim dijelom mirnu igru. Roma se probudila tek sredinom drugog dijela kada promašuju dvije sjajne šanse. Prvo je golman Lazija skinuo sjajan šut Florenzija, a nakon kornera Pastore promašuje praznu mrežu.

Kazna za promašaj je stigla veoma brzo. Igrala se 72. minuta kada Correa bježi odbrani Rome, a Fazio ga ruši. Sudija nije imao dileme, pokazao je na penal, koji je bio očit.

Odgovornost za najstrožiju kaznu preuzeo je rezervista Ciro Immobile. Pogodio je za 2:0 i erupciju odiševljenja. Konačnih 3:0 postavio je Cataldi u finišu meča.

Edin Džeko je odigrao kompletan meč, a dobio je žuti karton u finišu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Trebalo im je 2 godine da pobjede red je, ali onoliko sansi kada prokockas moras biti kaznjen...
1 1
MirzaBarucic
Volim ga k'o brata al' jbg čovjek mora biti realan, Džeko je postao prespor.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi