Osam posebnih u Ligi prvaka: Džeko, Ševčenko, Drogba, Robben...

Pogađali i u Barceloni, ali i u Madridu

Osam posebnih u Ligi prvaka: Džeko, Ševčenko, Drogba, Robben...

Edmir Škorić

Rijetki su napadači koji su imali priliku da tokom karijere u Ligi prvaka postignu golove u gostima i protiv Barcelone i protiv Real Madrida.

Zapravo, Lautaro Martinez je osmi nogometaš kojem je to pošlo za nogom. Napadač Intera ranije je postigao gol na Camp Nouu, a u utorak je bio strijelac u Madridu u porazu od Reala. 

Tako je ušao u odabrano društvo igrača koji su tresli mreže dva najveća španska kluba u mečevima Lige prvaka u gostima.

Prvi je to učinio brazilski napadač Jardel koji je u dresu Porta doživio dva poraza od Barcelone i Reala, no u obje utakmice je bio strijelac i on je začetnik zanimljive, ali kratke liste.

Legendarni ukrajinski napadač Andrij Ševčenko je igrajući za Dynamo Kijev tresao mrežu Reala 1999. godine, a Barcelone u dresu Milana 2004. godine. Didier Drogba je u Madridu 2003. godine tresao mrežu Reala kao napadač Marseillea, a tri godine kasnije u dresu Chelseaja je bio strijelac na Camp Nou u remiju Barcelone i Chelseaja (2:2).

Alexandre Pato je u dresu Milana pogađao na Santiago Bernabeu i Camp Nou, zatim je to činio Arjen Robben kao igrač Bayerna, ali i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Jedan od najboljih svjetskih napadača je u dresu Manchester Cityja tresao mrežu Real Madrida u porazu 3:2 2012. godine, a zatim je 2018. godine pogodio protiv Barcelone u dresu Rome u prvoj utakmici četvrtfinala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored nabrojanih je u elitnom društvu i Lorenzo Insigne, koji je s Napolijem pogađao protiv Reala i Barcelona na dva možda i najteža gostovanja u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi