Dok su igrači Intera slavili, Džeko ostao bez medalje, ali je li Dijamant ranije uradio neoprostivo?

Inter je osvojio Kup Italije

Dok su igrači Intera slavili, Džeko ostao bez medalje, ali je li Dijamant ranije uradio neoprostivo?

A. Čaušević

Edin Džeko je u srijedu navečer osvojio 10. trofej u karijeri nakon što je Inter sa 2:1 u finalu Kupa Italije savladao Fiorentinu. Priliku da popularni Dijamant obogati svoju riznicu medalja imat će 10. juna kada je na programu finale Lige prvaka.

Džeko se sasvim očekivano našao u startnoj postavi na Olimpicu, na terenu je proveo nešto manje od sat vremena igre. U prvom poluvremenu je imao dvije šanse, od kojih je jedna bila nevjerovatna, ali nije zatresao mrežu.

Simone Inzaghi je kapitena bh. reprezentacije iz igre izveo u 58. minuti i ta izmjena nije uopšte dobro sjela iskusnom golgeteru.

Sportmediaset piše da Džeko uopšte nije dobro prihvatio izmjenu te je navodno i razmjenio nekoliko riječi sa Inzaghijem.

Ubrzo su se napadač i trener pozdravili, međutim kako tvrdi Sportmediaset, koji imao novinare pored klupe, Džeko je imao šta dobaciti i poslije toga.

Odmah nakon utakmice italijanski mediji su se raspisali i postavili sumnje u napadački tandem Džeko - Martinez te su počeli špekulisati da će Lukaku biti starter u finalu Lige prvaka.

Oglasi

Inače, tokom proslave osvojenog trofeja Džeko je imao jednu nezgodu, tj. ostao je bez medalje. 

Dok su ostali igrači Intera u zrak podizali trofej, Sarajlija se "zadeverao" svojim problemom te je tražio odličje po bini, a na sreću brzo ga je i pronašao.

Tokom samog susreta bh. golgeter je pokazivao određenu dozu nervoze te su nekoliko navrata porječkao sa svojim saigračima. U prvom poluvremenu sa Calhanogluom, a u nastavku sa Dimarcom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo kako bilo, pamtit će se da je Džeko osvojio svoj 10. trofej u karijeri, te treći u dresu Intera. Onom najvećem se svakako nada u Istanbulu 10. juna kada se igra finale Lige prvaka.

Podsjećanja radi, Nerazzurri će za protivnika imati Manchester City, klub u kojem je Džeko proveo četiri godine te ostavio neizbrisiv trag. 

Top Komentari

struja
Nikad losiji a osvojise pehar
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi