Edin Džeko u EL prosječno zabija gol po poluvremenu

Impresivna statistika

Edin Džeko u EL prosječno zabija gol po poluvremenu

Edin Džeko je hat-trickom protiv Viktorije Plzen (4:1) stigao do brojke od pet pogodaka u Evropskoj ligi ove sezone.

Ono što je posebno impresivno jeste činjenica da je Džeko odigrao samo dvije cijele utakmice i to protiv Austrije i Plzena, kojim je postigao svih pet golova u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja.

Na prvoj utakmici grupe, kada je Roma gostovala Plzenu, Džeko je odigrao samo drugih 45 minuta, da bi u narednom kolu demoliranje Astre rezultatom 4:0 odgledao sa klupe za rezervne igrače. Džeko je mogao i tada dobiti priliku, ali ga je Spalletti zbog ubjedljivog vodstva odlučio sačuvati za mečeve u Seriji A.

Na utakmici trećeg kola protiv Austrije na Olimpicu (3:3), Džeko je odigrao samo posljednjih devet minuta i kada se sve sabere, naš napadač je ukupnu u Evropskoj ligi proveo 234 minute na terenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za to vrijeme, Džeko je bio nevjerovatno efikasan. Postigao je pet pogodaka i nevjerovatno djeluje podatak da u ovom takmičenju u prosjeku zabija svakih 46,8 minuta, praktično postiže jedan gol po odigranom poluvremenu.

Edin Džeko se sa pet pogodaka nalazi na drugom mjestu liste strijelaca Evropske lige, a za Romu je ove sezone već postigao 15 golova čime je potvrdio da igra u životnoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi