Sarajevo se oprostilo od Edina Šaranovića: "Zauvijek legenda našeg kluba"

Preminuo nakon srčanog udara

Sarajevo se oprostilo od Edina Šaranovića: "Zauvijek legenda našeg kluba"

E. Čaušević

Fudbalsku javnost u našoj zemlji danas je potresla vijest o smrti Edina Šaranovića.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva prije nekoliko dana doživio je težak srčani udar zbog čega je bio u induciranoj komi.

Šaranović je bio u jednoj bolnici u Minhenu, ali nažalost nije uspio da se izvuče, te je danas preminuo.

Smrt nekadašnjeg bh. fudbalera je itekako potresla javnost, a putem društvenih mreža od njega se oprostio i FK Sarajevo gdje je on proveo najljepše trenutke svoje igračke karijere.

"'Sarajevo je meni dalo sve, ovo je najmanje što ja mogu uraditi za ovaj klub', rekao je Edin Šaranović kada je u teškom periodu za klub oprostio sva dugovanja koja je Sarajevo imalo prema njemu.

Nažalost naš Edin Šaranović izgubio je borbu za život nakon što je nekoliko dana bio u vještačkoj komi nakon srčanog udara.

Oglasi

152 utakmice, 40 golova, dvije titule prvaka, jedan Kup BiH i zauvijek legenda našeg kluba. Rahmet ti duši Šarane!", navodi se u objavi Sarajeva.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CS4friEMzZT/[/instagram]

Šaranović je svoju karijeru počeo u dresu TOŠK-a iz Tešnja, a na ljeto 1999. godine potpisao je za Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon tri sezone u dresu bordo kluba igrao je u inostranstu, a u Sarajevo se vratio početkom 2007. godine. U našoj zemlji još je igrao za Olimpik, Slobodu i Tešanjku gdje je prije devet godina završio svoju karijeru.

Šaranović je u svojoj karijeri pored bh. klubova igrao još za Pogon Szczecin, Kamen Ingrad, Slaven Belupo, Međimurje, Primorje i Zadar. Odigrao je i dvije utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Jos jedan saran zavrsio na suhom. Prvo onaj Murat, sad i ovaj. U FKS sve sami sarani i somovi
0 15
Hordas_Aristotel
Rahmet ti duši LEGENDO...
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi