Edin Višća donio zlata vrijednu pobjedu Basaksehiru

Turska Super liga, 27. kolo

Edin Višća donio zlata vrijednu pobjedu Basaksehiru

Fudbaleri Basaksehira ostvarili su danas zlata vrijedu pobjedu od 2:1 u gostima protiv Akhisar Belediyje i vratili su se na prvo mjesto turske Super lige.

Svaki naredni meč u Turskoj je kao finale za Galatasaray, Bešiktaš i Basaksehir koji se bore za titulu prvaka, a ekipa za koju igra bh. reprezentativac Edin Višća ostvarila je bitnu pobjedu u toj trci.

Stvari nisu izgledale tako dobro za goste na ovom susretu jer su domaći nakon prvog dijela meča vodili sa 1:0 golom Serginha. Ipak, ekipa koja ima šampionske ambicije mora pobjeđivati u ovakvim mečevima, a baš to je uradio Basaksehir. U drugom dijelu za potpuni preokret gostiju pogađali su Elija u 46. i Višća u 75. minuti susreta. Bio je ovo peti gol u sezoni za našeg reprezentativca. Drugi bh. fudbaler iz redova Basaksehira Riad Bajić nije ulazio u igru na ovom meču.

Basaksehir je sada ponovo lider jer ima 56 bodova, odnosno dva više od Galatasarayja koji ima i meč manje. Galata za sat vremena igra protiv Trabzonspora i ima priliku da ponovo preuzme vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Top Komentari

rifresh
Sazrio je ovaj Visca za neku od liga petice.ABD ovo ljeto pravi transfer karijere.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti