Pregovori oko Višćinog transfera ušli u drugu fazu

Sve mora biti gotovo prije 20. jula

Pregovori oko Višćinog transfera ušli u drugu fazu

A. Čaušević

Edin Višća se ponovo povezuje s odlaskom iz Bašakšehira, baš kao i nekoliko proteklih godina.

Ukoliko je vjerovati izvještajima iz Turske pregovori između Višće i Galatasaraya su ušli u drugu fazu nakon što je prvi neformalni sastanak završen pozitivnog.

Turski mediji pišu uveliko da je Galatasaray na čelu s predsjednikom Burakom Elmasom odlučio sada da pregovara sa Bašakšehirom te ispuni želju Fatiha Terima.

Višća koji se proljetos oprostio od reprezentacije BiH je dugo vremena na radaru Fenerbache, ali bi na kraju mogao završiti u drugom velikanu iz Istanbula.

Popularnim Lavovima se žuri da završe transfer što je prije moguće jer žele Višću staviti na UEFA-inu listu igrača za utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka.

Galatasaray će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv PSV Eindhovena, ti susreti su na programu 20. i 27. jula. Prvi meč će se igrati u Nizozemskoj.

Višća je protekle sezone odigrao 33 utakmica za Bašakšehir i ostvario je učinak od 13 golova i 13 asistencija. Ukupno je u karijeri za ovaj istanbulski tim nastupio 379 puta i postigao je 106 golova.

Od Zmajeva se oprostio u maju. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 55 utakmica na kojima je postigao deset golova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 31-godišnjak je svoju karijeru počeo u banovićkoj Budućnosti, nakon čega je došao u Željezničar. Sa Grbavice se lansirao u Tursku u kojoj nastupa punih 10 godina.

Debi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine imao je u decembru 2010. godine u prijateljskoj utamici sa Poljskom (2:2).

Top Komentari

Sukedzo
Prvo je bio Trabzon pa Fener a sada Galata, turci bacaju bombe svaki dan dok nasi "strasni" novinari prepisuju.
4 0
spectron
Višća ima više transfera od Džeke :')
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi