Edin Višća se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

Igrač Basaksehira prelomio

Edin Višća se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

S. Grebović

Danas se u prostorijama NFSBiH održava press konferencija pred prijatljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Selekor Ivaylo Petev je objavio spisak igrača na koje računa za ove mečeve, a neposredno prije toga novinarima je objelodanio informaciju da Edin Višća u budućnosti neće nositi dres sa državnim grbom.

Tu odluku mu je lično saopštio igrač Basaksehira. Edin Višća je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 55 utakmica na kojima je postigao deset golova.

Ovaj 31-godišnjak je svoju karijeru počeo u banovićkoj Budućnosti, nakon čega je došao u Željezničar. Sa Grbavice se lansirao u Tursku u kojoj nastupa punih 10 godina.

Debi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine imao je u decembru 2010. godine u prijateljskoj utamici sa Poljskom (2:2).

Sa ekipom Basaksehira je osvojio titulu prvaka Turske u sezoni 2019/2020, dok je sa Plavima bio prvak BiH 2010. godine.

Oglasi

Spisak igrača za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom čine:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni: Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić.

Napad: Miroslav Stevanović, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Duel protiv Crne Gore na programu je 2. juna na stadionu Grbavica, dok se meč protiv Danske igra četiri dana kasnije na stadionu Brondby.

Top Komentari

Bosanski sin. Veliki čovjek i veliki igrač. Uvijek davao 100% na terenu a tastatura treneri i pametnjakovići mu nalazili 1000 mana. Hairli i veliko HVALA za sve majstore!
32 5
Rajvosa2019
Hvala Edine - sve najbolje
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi