Višća ušao u 77. minuti, asistirao u 78., a u 81. postigao jedan od najboljih golova u karijeri

Prvi meč nakon što se vratio na teren

Višća ušao u 77. minuti, asistirao u 78., a u 81. postigao jedan od najboljih golova u karijeri

E. Škorić

Nestvarna partija bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine u dresu turskog Trabzonspora.

Trabzonspor trenutno vodi sa 3:1 protiv Adana Demirspora u meču 25. kola turske Super lige i po svemu sudeći će ostvariti nova tri boda.

Osim 3:1 vodstva, Trabzonspor ima i igrača više jer je u 22. minuti Belhanda dobio direktan crveni karton u redovima gostiju.

Prethodno je Yazici u 8. pogodio za 1:1. Neočekivano, s igračem manje, Adana preko Ndiayea u nadoknadi prvog dijela dolazi do 1:1.

Mučio se Trabzonspor da "probije" odbranu gostiju, a nda ulazak Edina Višće u 77. minuti i potpuna promjena na semaforu.

Prvo je Višća asistirao Vitoru Hugu minut po ulasku u igru za 2:1, a u 81. minuti izveo slobodni udarac skroz iskosa s lijeve strane i zabio spektakularan gol. Jedan od najboljih u karijeri, bez ikakve sumnje.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/wikispors/status/1634929198405140480[/twitter]

Ovo je prva utakmica Višće ove godine, pošto se tek oporavio od povrede koju je zadobio 28. decembra 2022. u meču protiv Karagumruka.

Višća je propustio skoro cijeli prvi dio sezone jer je već u drugom kolu zadobio prelom ruke zbog čega je morao na operaciju i čak tri mjeseca bio je van terena.

On je u toj utakmici protiv Karagumruka početkom drugog poluvremena nezgodno pao nakon duela s jednim od igrača i odmah je po izrazu njegovog lica bilo jasno da nešto nije kako treba.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća se odmah uhvatio za lijevo rame i zatražio je ljekarsku pomoć, a ubrzo nakon toga bio je primoran da izađe iz igre i kolima hitne pomoći zaputi se u bolnicu na dodatne preglede. Uslijedila je duža pauza, ali opet je na terenu i opet radi nevjerovatne stvari za Trabzonspor.

Šteta, velika šteta što ne igra za reprezentaciju BiH, ali selektor Faruk Hadžibegić ne gubi nadu i nada se da će se bivši igrač Željezničara predomisliti i ponovo obući dres Zmajeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi