Steven Gerrard postaje trener jednom od najboljih bh. fudbalera?

Mogao bi u Tursku

Steven Gerrard postaje trener jednom od najboljih bh. fudbalera?

E. Ganibegović

Legendarni Englez Steven Gerrad u potrazi je za novim trenerskim angažamnom. Kako inostrani mediji prenose, mogao bi na klupu tima u kojem igra jedan od najboljih bh. fudbalera.

Steven Gerrard je bez posla od prošlog oktobra, nakon što je napustio Aston Vilu, skoro godinu dana nakon što je imenovan za šefa struke u klubu iz Birminghama. 

Sada je blizu toga da ponovo krene raditi, a inostrani mediji prenose da bi mogao otići put Turske.

Prošlosezonski šampion Turske, Trabzonspor, je tek na 6. mjestu u tekućoj sezoni, a takav rezultat tima razočarao je klupske zvaničnike.

Štaviše, klub će ovog mjeseca promijeniti predsjednika, a Ertugrul Dogan, koji trenutno obnaša funkciju potpredsjednika, kandidovat će se i smatra se glavnim favoritom za preuzimanje te funkcije, prenosi DailyMail.

Dogan je već dogovorio sastanak u Istanbulu s Gerrardom, a legenda Liverpoola bi tako mogla da preuzme Trabzonspor u narednom periodu.

Oglasi

Za Trabzonspor nastupa i jedan od najboljih bh. fudbalera i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Višća.

Brzonogi momak iz Olova trenutno se oporavlja od povrede koju je zadobio krajem 2022. godine u utakmici protiv Karagumruka.

Bh. fudbaler je početkom drugog poluvremena nezgodno pao nakon duela s jednim od igrača Karagumruka i odmah je po izrazu njegovog lica bilo jasno da nešto nije 'kako treba'.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća se odmah uhvatio za lijevo rame i zatražio je ljekarsku pomoć, a ubrzo nakon toga bio je primoran da izađe iz igre i kolima hitne pomoći zaputi se u bolnicu na dodatne preglede.

Slomio je ključnu kost, a iz Trabzonspora su tada potvrdili da je Višća operisan u bolnici Acibadem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi