Edin Višća - najstandardniji Zmaj

Maksimalna 33 nastupa u prvenstvu

Edin Višća - najstandardniji Zmaj

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća u povratničkoj sezoni svog Basaksehira u tursku Süper ligu upisao je nastup u svakoj od dosadašnje 33 prvenstvene utakmice.

Višćin Basaksehir je pretprošle sezone napustio najelitniji fudbalski rang Turske pod imenom Istanbul Büyükşehir Belediyespor, ali se sjajnim igrama u prošloj sezoni vratio među najbolje klubove u ovoj zemlji.

Ne samo da se Višćin klub vratio u elitu, nego se trenuno nalazi na četvrtoj poziciji Süper lige. U 33. kolu Basaksehir je u gradskom derbiju remizirao s Fenerbahceom odigravši 2:2, a bh. reprezentativac je odigrao svih 90 minuta.

Osim što ove sezone igra u konstantno dobroj formi, nekadašnji fudbaler Željezničara, je ove sezone jedini fudbaler istanbulskoj kluba koji je upisao nastup u sve dosadašnje 33 prvenstvene utakmice po čemu je jedini, uz golmana Volkana Babacana, koji je igrao u svim prvenstvenim mečevima svog kluba.

Brzonogi vezni fudbaler je ove sezone postigao sedam golova kojima je pridodao i četiri asistencije, a na terenu je proveo ukupno 2.921 minut.

Ne treba biti poseban stručnjak pa zaključiti da je Višća najkonstantiji bh. reprezentativac u sezoni koja je na samom izmaku, te će se njegovo ime sasvim sigurno naći na narednom spisku selektora Mehmeda Baždarevića. Kamo sreće da imamo više fudbalera s formom i konstantnošću kakva je Višćina u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.