Edin Višća postao ikona u Basaksehiru, a mnogi ga žele vidjeti u dresu Fenerbahcea ili Galatasarayja

Odlično mu ide u Turskoj

Edin Višća postao ikona u Basaksehiru, a mnogi ga žele vidjeti u dresu Fenerbahcea ili Galatasarayja

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Višća sigurno je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača u turskoj Superligi, a očito je da ovaj momak iz Banovića u Turskoj želi ostaviti što dublji trag.

Višća je ponikao u dresu Budućnosti iz Banovića i u omladinskim kategorijama ovog kluba pokazao je da se radi o veoma talentovanom igraču. Znao je da je fudbal njegova najveća ljubav, te je Višća odlučio da će dati svoj maksimum kako bi pokušao ostvariti što bolju karijeru.

On je 2009. godine shvatio da je došlo vrijeme da napusti Budućnost, ali i Banoviće kako bi napravio iskorak u karijeri. Višća je odlučio da potpiše za Željezničar i ispostavilo se da je to bio pravi potez.

Višća je u dresu kluba s Grbavice igrao dvije sezone i uspio je odigrati skoro 50 utakmica. U dresu Željezničara zabio je 11 golova, te je bio dio ekipe koja je 2010. godine osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Nakon dvije veoma uspješne sezone u dresu Plavih stigla je ponuda iz Turske koju Višća, a ni Željezničar jednostavno nisu mogli odbiti. Interes za bh. fudbalera pokazao je Basaksehir, a Višća je bez velike dileme donio odluku da karijeru nastavi u ovom turskom klubu i to je za njega bio pun pogodak.

Višća je na ljeto 2011. godine potpisao za Basaksehir za 400.000 eura, te je postao ikona ovog kluba. On je već devet godina član Basaksehira i iz sezone u sezonu pruža fantastične igre.

Sportska javnost je "zbunjena" zbog čega Višća još uvijek nije ostvario neki veliki transfer jer je za njega prethodnih godina bilo nekoliko veoma zanimljivih ponuda. No, očito je da se on osjeća fantastično u Basaksehiru, te da ne želi napustiti klub sve dok ne dođe pravo vrijeme za to.

Višća je bez dileme trenutno jedan od najboljih igrača u Turskoj, a pored sjajnih igara u Superligi dodatni bonus je činjenica da odlično igra i u Evropskoj ligi ove sezone. U ovom takmičenju odigrao je devet mečeva i zabio je šest golova, te je vjerovatno najzaslužniji što Basaksehir trenutno igra u osmini finala Evropske lige.

Javnost u Turskoj već neko vrijeme piše o tome da je došlo vrijeme da Višća napravi novi iskorak u karijeri, a za njih najbolji potez bio bi da on potpiše za neki od najvećih turskih klubova, a u prvom redu su bez sumnje Fenerbahče i Galatasaray.

Već ranije se ovaj 30-godišnji bh. fudbaler povezivao s Fenerbahčeom, ali je ostao vjeran Basaksehiru. No, mnogi vjeruju da će Višća narednog ljeta sigurno napustiti Basaksehir jer mu ističe ugovor, a san za javnost u Turskoj jeste da on karijeru nastavi u Feneru ili Galati .

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sigurno je da je Višća postao jedan od zaštitnih znakova turske Superlige prethodnih sezona i ruku na srce bilo bi sjajno vidjeti ga u dresu nekog turskog velikana. No, šta će Edin odlučiti na kraju ostaje nam da sačekamo i vidimo.

Sezona u Turskoj je prekinuta kao i u skoro cijeloj Evropi, ali se nadamo da će se utakmice konačno nastaviti. Borba za titulu će biti sigurno uzbudljivija nego ikad jer su trenutno na vrhu Trabzonsport i Basaksehir, dok Galatasaray vreba iz pozadine. Fener je ove sezone razočarao i tek je na sedmoj poziciji. Ponuda za nastavak sezone u Turskoj će biti itekako privlačna za sve, a to pratite na 1xbet Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi