Višća asistent, Bašakšehir i Trabzon nastavljaju trku za titulu
Foto - EPA

Nema odmora u Turskoj

Višća asistent, Bašakšehir i Trabzon nastavljaju trku za titulu

M. Šljivak

Veliki derbi u 26. kolu turske Super lige odigrali su Trabzonspor i Bašakšehir, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo (1:1).

Ove ekipe su u susret ušle s prvog mjesta. Imali su po 52 boda, pa tako i nakon ovog duela nastavljaju borbu za titulu prvaka.

Iako je i ranije bilo dobrih šansi za postizanje pogodaka, mreže su se tresle samo u drugom poluvremenu, a pogoci su postignuti u razmaku od sedam minuta.

Bašakšehir je nešto konkretniju igru u uvodnim minutama drugog dijela krunisao u 56. minuti meča. Edin Višća je uposlio Dembu Ba, a ovaj lijepo pogađa za 0:1.

Ipak, radost gostiju trajala je samo sedam minuta. Nakon nekoliko opasnih napada domaćeg tima, Martin Škrtel u 63. minuti loše reaguje i šalje loptu u vlastitu mrežu za izjednačenje rezultata na 1.1.

Do kraja meča je bilo još šansi. Rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1. Edin Višća je odigrao kompletan meč za Bašakšehir.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 26. kolo:

Trabzonspor - Bašakšehir 1:1

Top Komentari

zmijugaloma20
Kakva njihova titula, prvak ce biti Galata, kao i svake sezone - kada ih uzme u fotofinisu od 30. do 34. kola.. cirkus liga, crikus klubovi
3 0
tbra
Gdje vam je video...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi