Edin Višća tragičar Bašakšehira: Promašio penal u 88. minuti i ostavio svoj tim bez bodova u derbiju
Foto - EPA

Pobjeda Fenerbahčea

Edin Višća tragičar Bašakšehira: Promašio penal u 88. minuti i ostavio svoj tim bez bodova u derbiju

M. Šljivak

Turski prvak Bašakšehir poražen je na svom terenu od gradskog rivala Fenerbahčea sa 2:1 u duelu 35. kola turske Super lige.

Bašakšehir se ove sezone bori za ostanak u ligi i danas su igrali veoma bitan meč protiv velikog Fenerbahčea, no na kraju nisu osvojili bodove.

Tragičar je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća koji je u 88. minuti promašio penal za izjednačenje rezultata na 2:2.

Krenulo je dobro po Bašakšehir. Sahiner je zabio pogodak za prednost od 1:0 u 18. minuti, a Fenerbahče je do poravnanja došao u 40. minuti preko Sazalaija.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Fener u 57. minuti dolazi do preokreta. Gol za 1:2 zabio je Pelkas.

Potom je Bašakšehir ostao sa igračem manje. Isključen je Takedemir u 60. minuti, no domaći tim je ipak imao šansu da dođe do boda.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/GoalHoligan/status/1383841021537095686[/twitter]

Dosuđen je penal u njihovu korist u 88. minuti. Edin Višća je preuzeo odgovronost, šutirao je po sredini, ali je Tekin odbranio i donio je Feneru pobjedu.

Edin Višća je, podsjetimo, bio na žestokom udaru navijača reprezentacije BiH nakon promašenog penala u baražu protiv Sjeverne Irske, a bh. fudbaler je ove sezone upisao pet golova i šest asistencija u Super ligi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče nastavlja borbu za titulu sa Bešiktašem i Galatasarayem. Trenutno su drugi sa 69 bodova i zaostaju dva boda za Bešiktašem.

Bašakšehir je očajan. Tek su 18. sa 33 boda i do kraja sezone predstoji im velika bitka za ostanak.

Top Komentari

Hele
Nije ni za nase premijer lige, al iskreno.
2 8
Hehehehrvtbr
Hahahwhabw ne vjerujem da ga napadate ,pa navijaci zelje i svi su kleli u njega novi nasljednik Dzeke ,i odigrao losu utskmicu protiv Sj.Irske promasio penal i odma nije za nase lige ,isto sad napadju Pjanica ,a nisu svjesni da necemo takvo nesto ikad vise ,taki su napadali Rahimica ,Visca je odlican igrac prosle godine najbolni igrac turkse lige i svi ste nek ide u lige petica ,a sada vakve stvari pricate za njega
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi