Ono što su igrači Trabzonspora sinoć uradili u Kopenhagenu Edin Višća će pamtiti do kraja života

Velika podrška za bh. fudbalera

Ono što su igrači Trabzonspora sinoć uradili u Kopenhagenu Edin Višća će pamtiti do kraja života

E. Čaušević

Fudbaleri Trabzonspora poraženi su sinoć u gostima protiv Kopenhagena (2:1) u prvoj utakmici play-offa za Ligu prvaka.

Turski prvak doživio je poraz od danskog kluba sa 2:1, ali jasno je da i dalje ima dobre šanse da preokrene rezultat u svoju korist u revanšu koji će se igrati za sedam dana.

Kopenhagen je vodio sa 2:0 u ovoj utakmici golovima Claessona i Largera, ali nadu Trabzonu vratio je Bakasetas koji je u 79. minuti utakmice uspio da postigne pogodak za konačnih 2:1.

Poznato je da u ovoj utakmici za turskog prvaka nije nastupio bivši bh. reprezentativac Edin Višća koji je za vikend zadobio tešku povredu i očekuje ga duga pauza.

Višća je na meču protiv Hatayspora zadobio prijelom nadlaktične kosti i operisan je prije nekoliko dana, a sada našeg fudbalera očekuje najmanje dva mjeseca pauze što je sigurno veliki udarac za Trabzonspor.

Oglasi

Koliko Višća znači turskom klubu i svojim saigračima vidjelo se sinoć kada su na sjajan način pokazali koliko im bh. fudbaler fali.

Naime, nakon što je Bakasetas zabio gol za 2:1 otrčao je do klupe Trabzonspora i uzeo Višćin dres i visoko ga podigao u zrak, te je bilo jasno da je na taj način pogodak posvetio bivšem bh. reprezentativcu.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Višća je danas na Instagramu objavio nekoliko fotografija ove situacije i zahvalio se svojim saigračima na zaista fantastičnom potezu i velikoj podršci koju mu pružaju tokom oporavka od teške povrede.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije