Trener Bašakšehira o odlasku Višće: Možda pregovaramo, a možda nije došla prava ponuda
Foto - EPA

Okan Buruk se oglasio

Trener Bašakšehira o odlasku Višće: Možda pregovaramo, a možda nije došla prava ponuda

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća često se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom iz redova turskog Bašakšehira.

Višća je kompletnu inostranu karijeru proveo u ovom timu i na kraju je klub odveo do titule prvaka Turske.

Edin se povezuje sa turskim velikanima. U redu za njegov potpis su Fenerbahče, Galatasaray, Trabzonspor, a o odlasku njega i Irfana Cana Kahvečija danas je govorio trener Bašakšehira Okan Buruk.

"U svakom prelaznom roku priča se o istim igračima. Na terenu su Višća i Irfan Can igrali zaista dobro i pokazali su da ne razmišljaju o tome. Naravno, nijedan trener ne želi izgubiti važne igrače, ali fudbalska realnost je da klubovi moraju saslušati dobre ponude. Trenutno, naš tim možda nije primio pravu ponudu, a isto tako možda postoje pregovori sa nekim ekipama", rekao je Buruk

Posebno je interesantan Kahveči.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Njega žele mnogi klubovi, ima ih dosta i inostranstva. Predsjednik pregovara i njegova je zadnja. Irfan je cijenjen igrač i važan za turski fudbal. Klub će donijeti odluku, ali mislim da ne postoji još prava ponuda", istakao je Buruk.

Višća je ove sezone odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima, zabio je šest golova i upisao je sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije