Edin Višća u idealnom timu 34. kola turske Super lige

Po deveti put tokom sezone

Edin Višća u idealnom timu 34. kola turske Super lige

U svojoj povratničkoj sezoni u tursku Super ligu sada Basaksehir, a nekada Istanbul BB, za koji nastupa fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća izborio je plasman u Europa ligu.

Nekadašnji fudbaler Željezničara iza sebe ima odličnu sezonu, a već smo ranije pisali da je bio najkonstantniji Zmaj u ovoj sezoni

U posljednjem 34. kolu fudbalskog šampionata Turske Basaksehir je remizirao na gostovanju kod Mersina, iako je domaćin do 80. minute imao vodstvo od 2:0. Ipak, golom reprezentativca BiH tim iz Istanbula stigao je do važnog boda s kojim je na kraju  sezone završio na četvrtoj poziciji iza tri starija istanbulska "brata" - Galatasaraya, Fenerbahčea i Bešiktaša.

Sjajna partija Višće u posljednjem kolu prvenstva Turske nije prošla nezapaženo, pa je Zmaj po deveti put u ovoj sezoni izabran u idealni tim kola. Višća je sezonu u Turskoj okončao s osam golova i pet asistencija. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.