Edin Višća u vrhu liste najvrijednijih igrača u Turskoj

Bh. reprezentativac već nekoliko godina pruža sjajne partije u dresu Bašakšehira

Edin Višća u vrhu liste najvrijednijih igrača u Turskoj

Iako se povezivao sa nekoliko njemačkih klubova, ali i španskim Villarrealom, bh. fudbaler Edin Višća je i dalje član turskog Bašakšehira.

Višća je već nekoliko godina jedan od najboljih igrača turskog prvenstva, a zanimljivo je i da je među najvrijednijim, bez obzira na mnoga velika imena koja danas za život zarađuju u turskoj Super ligi.

Trenutno navrijedniji igrač u Turskoj, prema Transfermarktu, je sjajni fudbaler iz Gane Andre Ayew kojeg je Swansea posudio Fenerbahčeu. Vrijednost ovog nekadašnjeg fudbalera Marseillea se procijenjuje na 15 miliona eura.

Iza njega je ofanzivni veznjak Fenera Giuliano (12 miliona eura), dok istu vrijednost drže još i Yusuf Yazici (Trabzonspor) i Domagoj Vida (Bešiktaš). Nakon njih slijedi naš Edin Višća čija je vrijednost 10 miliona eura. Deset milona eura vrijednost je i mladog krilnog fudbalera Galate Onyekurua.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na ovoj listi odlično kotira i Višćin saigrač iz Bašakšehira Riad Bajić. Vrijednost ovog nekadašnjeg fudbalera Željezničara je trenutno četiri miliona eura i na listi najvrijednijih fudbalera turske Super lige prema Transfermarktu zauzima 24. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi