Cavani izazvao incident: Niko nije smio reći ni jednu jedinu riječ jer je bio spreman na sve
Iskusni urugvajski napadač pokušao je napasti sudiju Daniela Sieberta nakon utakmice protiv Gane (Foto: Screenshot)

Urugvajski napadač

Cavani izazvao incident: Niko nije smio reći ni jednu jedinu riječ jer je bio spreman na sve

Midhat Šljivak

Edinson Cavani (35) bio je najratoborniji među fudbalerima Urugvaja nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva, a nakon napada na sudiju Daniela Sieberta iz Njemačke, iskusni napadač se okrenuo uništavanju VAR monitora.

Urugvaj je savladao Ganu s 2:0, ali to im na kraju nije bilo dovoljno da prođu u osminu finala Mundijala gdje idu Portugal i Južna Koreja.

Edinson Cavani je nakon utakmice smatrao da je sudija Daniel Siebert iz Njemačke oštetio njegovu reprezentaciju i pokušao se obračunati s njim.

U pratnji nekoliko reprezentativnih kolega krenuo je na Sieberta i pomoćnike. Osiguranje je moralo reagovati i sudije su ipak uspjele otići u svlačionice.

Ovakva reakcija 35-godišnjeg napadača je zbog činjenice da je, po njihovom mišljenju, propustio svirati penal nad njim u sudijskoj nadoknadi.

Oglasi

Kako se nije uspio kako treba obračunati sa sudijom, odlučio se barem nekako 'osvetiti' FIFA, pa je napravio incident na izlasku s terena.

VAR monitor koji stoji neposredno na izlazu s terena Cavani je odgurnuo i ostavio je u nevjerici čovjeka koji je zadužen da ga čuva.

Reakcije nije bilo. Cavani je dodatno nešto i prigovorio, te je potom ljut kao ris otišao u svlačionicu.

Urugvajci smatraju da su žrtva FIFA i da je njemački sudija imao zadatak da ih onemogući u prolasku dalje. Rekao je to i Luis Suarez nakon meča.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bio je penal na Ediju (Cavani), ali i Darwinu. Nije optužba, ali nevjerovatno je da se ovakve stvari ne sviraju na Svjetskom prvenstvu. Tražit ćemo od FIFA da nam barem objasne razlog što čisti penali nisu dosuđeni", rekao je Suarez.

Edi Cavani jedan je od onih koji se vjerovatno opraštaju od reprezentacije, a on je odigrao 136 utakmica i postigao je 58 golova.

Top Komentari

Ado_GTI
Glume silu, što nisu igrali od početka dobro. Sami sebi krivi.
1 2
Zoilomas
Ne snimaj me kako placem hahaha koji debil
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi