Sramotan oproštaj zvijezde od posrnulog evropskog velikana

Nije se suzdržao

Sramotan oproštaj zvijezde od posrnulog evropskog velikana

A. Čaušević

Neki od evropskih velikana su iza sebe imali razočaravajuću sezonu.

Iako je među najbogatijim na svijetu za Manchester United se s punim pravom može reći da je posrnuli velikan pošto su Crveni đavoli još jednu sezonu završili bez trofeja.

Da situacija buda gora kultni klub nije izborio ni plasman u Ligu prvaka pa će na ljeto doći velike promjene koje su već počele imenovanjem Erika ten Haga za novog trenera.

Kako stvari stoje u novoj sezoni u ekipi neće biti Edinsona Cavanija koji se na sramotan način oprostio od klub gdje je u posljednje dvije godine zaradio 20-ak miliona eura.

Naime, legendarni Urgvajac je snimljen kako navijačima Uniteda pokazuje srednji prst prije ulaska u autobus nakon porazao od Crystal Palacea.

Navijači su dobacivali igračima, a Cavani se nije suzdržao te je verbalno reagovao pokazivanjem "srednjaka."

Ovom 35-godišnjaku ugovor ističe na kraju sezone. Spominje se njegov dolazak u Španiju, dok bi ga rado u svojim redovima vidjeli i u Boci Juniors.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cavani je totalno nestao sa scene od dolaska Cristiana Ronalda koji mu je prvo uzeo broj na dresu, a zatim i potpuno izbacio iz ekipe.

Urugvajski napadač je sezonu završio sa svega 20 nastupa uz dva skromna gola. Cilj će mu biti da ostane u Evropi kako bi dobio poziv za Svjetsko prvenstvo. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti