Mediji to nazivaju šokantnim: Jeste li vidjeli ko želi dovesti Edinsona Cavanija?

Hoće li opet u Ligue 1?

Mediji to nazivaju šokantnim: Jeste li vidjeli ko želi dovesti Edinsona Cavanija?

Eldar Ganibegović

Edinson Cavani od 30. juna je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom.

Francuski list Nice-Matin objavio je da se 35-godišnji napadač našao na popisu želja Nice jer se "uklapa u željeni profil kluba" , a mogući potez citirani izvor smatra "šokantnim".

Cavanija u Nici traži predsjednik Jean-Pierre Rivere.

Dapače, prvi čovjek momčadi koja je prošlu sezonu Ligue 1 završila na 5. mjestu poznat je po ovakvim iznenađujućim "manevrima", ako uzmemo u obzir da je uspio dovesti još zvijezda poput Hatema Ben Arfe 2015. godine ili Marija Balotellija godinu kasnije.

Dovede li Nica urugvajskog napadača, to bi značilo da bi klub mogao napustiti mladi napadač Evann Guessand, za kojeg je zainteresirano nekoliko momčadi.

Cavani nije jedino veliko ime koje Nica želi ovog ljeta. Klub je pregovarao i za golmane Yanna Sommera i Stevea Mandandu.

Za Cavanija su zainteresovani i Valencia, Rayo Vallecano, Elche i Salernitana, no on bi vrlo rado karijeru završio u nekom od jakih prvenstava u kojem još nije nastupio.

Prelaskom u Nicu Cavani bi se tako vratio u Ligue 1 gdje je već s dosta uspjeha nosio dres PSG-a. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Edinson Cavani je prošle sezone nastupio u samo 20 službenih utakmica za United, dvaput je zabio i jednom asistirao. 

Ukupno je u dvije sezone u Manchester Unitedu Edinson Cavani upisao 59 utakmica, 19 golova i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi