Ni sami ne znaju kako su ostali u ligi, a predsjednik najavljuje dolazak dvije zvijezde

Ima velike ambicije

Ni sami ne znaju kako su ostali u ligi, a predsjednik najavljuje dolazak dvije zvijezde

E. Škorić

Nakon što je izboren opstanak u Seriji A, predsjednik Salernitane najavljuje velika pojačanja.

U pravoj drami posljednjeg dana Serije A tim iz Salerna uspio je da izbjegne najgori scenarij. Unatoč 0:4 porazu pred svojim navijačima od Udinesea, Milan Đurić i saigrači ostali su zahvaljujući tome što Cagliari nije uspio da pobijedi otpisanu Veneciju (0:0).

Sada u Salernitani veselo čekaju ljetni prijelazni rok i spremaju planove za još jednu sezonu u Seriji A. Bit će promjena, to je sada već jasno, a predsjednik kluba planira dovesti veliko pojačanje.

Nakon što je prošlog ljeta doveo Francka Riberyja, sada želi i Edinsona Cavanija, iskusnog Urugvajca koji se rastaje s Manchester Unitedom sada kada mu ističe ugovor.

"Bio je to izvanredan podvig bez presedana", rekao je predsjednik Salernitane Danilo Iervolino za La Gazzetta dello Sport, govoreći o opstanku u ligi i tvrdi da je ključna bila pobjeda protiv Venecije.

Iervolino je u decembru kupio Salernitanu od Claudija Lotita. Lotito je bio vlasnik Lazija i morao je prodati Salernitanu do kraja 2021., inače bi klub bio izbačen iz Serije A.

"Reći ću dva imena koja se čine nemogućima, ali ako su moguća i ako se sviđaju treneru, pokušao bih da ih potpišem: Edinson Cavani, koji je ostavio nezaboravne uspomene na ovim prostorima, i Marko Arnautović, koji utjelovljuje ratnički nogomet", rekao je prvi čovjek Salernitane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cavani je u Napoliju proveo tri sezone i postigao 104 gola u 138 utakmica. I Napoli i Salernitana su iz regije Campania, južna Italija, a Iervolino bi volio vidjeti urugvajskog napadača u bordo dresu. 

Što se isksunog Arnautovića tiče, Austrijanac je trenutno igrač Bologne s kojom je imao dobru sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi