Edinson Cavani optužen zbog rasističkog komentara
Foto - EPA

FA pokrenula proces

Edinson Cavani optužen zbog rasističkog komentara

M. Šljivak

Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula je proces protiv napadača Manchester Uniteda Edinsona Cavanija zbog rasističkog komentara.

Napadač Crvenih đavola je na Instagramu zahvalio prijatelju na čestitici zbog dva gola protiv Southamptona i pritom ga je nazvao 'negrito' - odnosno crni.

United je odmah izdao saopštenje tvrdeći kako je njihov fudbaler ovu riječ koristio u drugačijem značenju koja se koristi u Urugvaju, ali to nije pomoglo.

FA je pokrenuo istragu protiv 33-godišnjeg fudbalera koji ima mogućnost da se do 4. januara očituje o optužbama za rasizam.

United je odmah nakon pokrenutog procesca izdao saopštenje:

"Manchester United i svi naši igrači su u potpunosti posvećeni borbi protiv rasizma i nastavit ćemo sarađivati sa Fudbalskom asocijacijom, te drugim organizacijama kroz naše vlastite kampanje. Edinson i klub su jasni da nije postojala nikakva zla namjera u poruci. On ju je izbrisao i izvinio se čim je informisan da bi poruka mogla biti pogrešno shvaćena. Igrač i klub će sada sagledati optužnicu i odgovorit će Fudbalskoj asocijaciji", saopšteno je iz Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cavani je zbog ovog natpisa kažnjen.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Danas crnce ne smijes ni pogledat,danas "bijeli" su u problemu,crnci udaraju psuju a kad bijelac pogleda.lose slijedi kazna
3 3
EmirTM87
Nekad se znalo sta je rasizam, danas vise ne smijes pogledati osobu koja nije bijela, ne smijes pricati u prisustvu njih jer ces u suprotnom vjerovatno biti kaznjen. Rasizma uopste nema toliko koliko se predstavlja narodu a ovim sto rade mogu postici samo kontraefekat..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi