Ferguson otkrio najtežeg protivnika u karijeri: "S njima se jednostavno nije moglo igrati"

Impresionirali ga svojom igrom

Ferguson otkrio najtežeg protivnika u karijeri: "S njima se jednostavno nije moglo igrati"

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson je za mnoge jedan od najboljih trenera svih vremena, a većinu svoje karijere proveo je na klupi Manchester Uniteda.

Ferguson je preko 20 godina trenirao Crvene đavole i osvojio je skoro sve što je mogao. Odlučio je da se penzioniše 2013. godine, a tada je sve nekako krenulo nizbordo za klub s Old Trafforda.

Škotski stručnjak je dao zanimljiv intervju za The Guardian u kojem je govorio o vremenu dok je vodio United. On se prisjetio i posljednjeg finala Lige prvaka koje je igrao s ovim klubom 2011. godine protiv Barcelone.

Finalni meč igrao se na Wembleyju, a Barcelona je na kraju slavila sa 3:1. To je bilo drugo finale Lige prvaka u tri godine da su Crveni đavoli poraženi od Lionela Messija i društva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ferguson je poručio da je ta ekipa Barcelone najteži protivnik s kojim se susreo u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri i da jednostavno nisu mogli ništa da urade kako bi nametnuli svoj tempo i igru.

"Ta igra Barcelone je nešto što me najviše impresioniralo. Utakmica na Wembleyju je bila jednostavno u znaku Barcelone. Nismo mogli da igramo našu igru i gledali smo ih kako se dodaju i rade šta žele. S tom ekipom se jednostavno nije moglo igrati. Nije lako kada tako izgubite, ali o toj utakmici možete misliti i na drugačiji način. To je za Barcelonu bio odličan period i ta ekipa je nešto najbolje što sam vidio", rekao je Ferguson.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Divim ti se Fergy
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi