Halilović: Čast mi je bila biti dio ove Veležove lijepe priče
Halilović nakon jučerašnje pobjede u finalnom meču

Desni bek opravdao očekivanja, Rođeni na kraju slave

Halilović: Čast mi je bila biti dio ove Veležove lijepe priče

S. Mlaćo
Juniori FK Velež konačno su ispunili svoj cilj. Mladi Rođeni vratili su se u Omladinsku Premijer ligu, s obzirom da su jučer u finalnoj utakmici savladali vršnjake iz Zvijezde Gradačac sa 4:1.

Bilo je 1:1 sve dok Rođeni nisu dodali gas i bez problema završili posao.  Desni bek Edis Halilović dobio je brojne pohvale u jučer završenoj sezoni, te se radi o mladiću koji je budućnost kluba iz Mostara.

Dao je veliki doprinos u osvajanju titule, odnosno povratku u Omladinsku Premijer ligu.

“Čast mi je biti dio ove lijepe priče koja se dešava u Mostaru. Za mene je ovo jedan od najvećih uspjeha u karijeri do sada. Kada sam dolazio u FK Velež znao sam da je cilj da se vratimo u Premijer ligu. Velež kao klub to itekako zaslužuje, imamo armiju navijača, a to se pokazalo i jučer na utakmici u Olovo“, ističe desni bek rođen 2004. godine.

Rođeni su vjerovali u sebe i na kraju su zasluženo izborili Premijer ligu.

"Svaki igrač treba da vjeruje u sebe i svoju ekipu, ja sam vjerovao da mi možemo vratiti juniorsku selekciju tamo gdje joj je i mjesto. Ostvarili smo cilj, prezadovoljan sam, uložili smo veliki trud i napor da na kraju igramo najjaču ligu u državi. Sretan sam što sam dobio priliku da igram za veliki klub kao što je Velež i vjerujem da sam opravdao povjerenje.

Oglasi

Atmosfera u ekipi je bila sjajna tokom cijele sezone, hvala i našim trenerima te cijelom rukovodstvu kluba“.

Opis nije dostupan.

Iz bugojanske Iskre stigao je u Mostar.

"Hvala svim mojim trenerima, moram istaći da sam sa 18 godina doživio mnogo lijepih trenutaka u životu, te samoj karijeri. Hvala i mojoj porodici bez koje sigurno ne bi bio gdje sam sada“, završio je Halilović razgovor za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

🏆FK Velež Mostar šampion je omladinske lige Federacije Bosne i Hercegovine za juniore za takmičarsku sezonu...

Posted by Nogometni savez Federacije BiH on Saturday, June 17, 2023

Mladi nogometaš više nema pravo nastupa za juniore, te će uskoro znati više o svojoj sudbini u mostarskom klubu. Sigurno da će mu glavni cilj biti što veća minutaža, ma gdje god da nastupao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi