Oglasio se i novi predsjednik Željezničara: Otkrio šta će biti prioritet u narednom periodu
Foto: FK Željezničar

Edis Kovačević dobio povjerenje

Oglasio se i novi predsjednik Željezničara: Otkrio šta će biti prioritet u narednom periodu

Edmir Škorić

Edis Kovačević, novi predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, oglasio se dan nakon što je održana redovna sjednica Skupštine kluba.

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji Kluba, te su donesene određene odluke koje se tiču funkcionisanja Kluba u narednom periodu.

Nakon višesatne diskusije, delegati skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca. Za novog predsjednika UO odabran je Edis Kovačević, koji je do sada bio član Nadzornog odbora.

"Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar. Naše težište rada će biti finalizacija ugovora sa našim budućim strateškim partnerom, gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke", poručio je Kovačević.

"Fokus će biti i na hitnom rješavanju problema Omladinske škole FK Željezničar. Svjesni smo svih nedostataka, a uskoro ćemo imenovati i novog direktora Omladinske škole. Nakon imenovanja Direktora, biće izabrani i treneri u Omladinskoj školi obzirom na okončan javni oglas", istakao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nastaviti ćemo sa jako dobrom komunikacijom sa prvim timom koji je slobodno mogu reći dobro posložen. Idemo na dobro organizovane pripreme, imamo dobru hemiju za početak sezone i to je segment koji ne zahtijeva ishitrena rješenja. Zahvalio bih se Ori Ibrišimoviću koji je u jednom teškom momentu preuzeo Upravni odbor, sjetimo se decembra i januara i svega što se dešavalo u Klubu. Bio je jedini koji se prijavio i rekao da hoće. Oro i UO su uradili mnogo dobrih stvari, normalno uvijek može bolje, ali veliki je pritisak, a pod pritiskom se mora nekada i pogriješiti. To je ljudski i nema zamjeranja", dodao je.

"Posebno bih istakao zajedništvo unutar organa Kluba, častan i pošten rad koji će, uz Božiju pomoć, izdobriti. Na kraju, ponosni smo na naše navijače koji su stub ovog Kluba i uz njega, kako u teškim, tako i budućim lijepim vremenima", kazao je Edis Kovačević, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Sretno, malo aktivirajte i gospodina Senada Misimovica jer bi nam puno znacii sad njegov savjet kako i sta dalje. Volim te Zeljo
13 2
ajanbrrin
Sretno Predsjednice!
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi